Eight Gates Pavilion

This slideshow requires JavaScript.

Location: Sha Tin, Hong Kong SAR.
Client: Chinese University of Hong Kong
Service: Architecture, Landscape, Project Management
Status: Completed

Commissioned by the Chinese University of Hong Kong (“CUHK”), the Eight Gates Pavilion is a new landmark located between the buildings Sir Run Run Shaw Hall and Y.C. Liang Hall of the Central Campus of CUHK.  A multi-purpose outdoor auditorium for a variety of events, the pavilion is set against a hillside of lush greenery which still bears traces of its former use as a quarry, and comprises an articulated canopy structure and landscape water feature, creating a new public space for students and the university community.

The pavilion design respects the existing context, working with a certified arborist to preserve an existing banyan tree which has, over the years, become the dominant feature of its immediate surroundings. Designed to harmonise with the natural environment, the new structure is a welcome addition to the university’s existing diversity of landscape, respecting both the need to retain the location’s outstanding natural features as well as the need to create a new type of public space for CUHK’s thriving academic community.