This new garden forms part of the eastern vehicular entrance to the Chinese University of Hong Kong. The garden was created in celebration of the Golden Jubilee of  The Chinese University of Hong Kong (CUHK) to recognize the contributions made by the alumni over the past 50 years. The design incorporated plantation of 51 new trees and creation of amenity area for the students and university community. A sculpture, named ‘The Integration’ by renowned contemporary sculptor Professor Wu Weishan, was commissioned and installed at the centre of the Garden.

The central landscape water feature is inspired by the game played in ancient China, Qu Shui Liu Shang (曲水流觞); The participants would sit along the stream and drink the liquors when they stop randomly in front of them, which was believed could take away bad luck. It was envisaged that during the ceremony the university could hold its own Qu Shui Liu Shang by organising musicians and write poems by the water stream. The Garden also forms part of the campus wide Caring Alumni EcoCampus Trail.

Type: Landscape
Location: Sha Tin, Hong Kong
Scope: Concept Design to Completion
Project Team: Yutaka Yano, Sarah Lee, Hijiri Nagasawa, Ted Lam / Landes Ltd (Landscape Consultant)